Kaniner med maskingevær og andre fu**ings monstere

Nå begynner det å bli på tide å planlegge skoleåret. Det som begynner til neste år.

Å, alle disse autografene man må skrive. Ja, sånn er det glamorøse livet som forfatter!
Å, alle disse autografene man må skrive. Ja, sånn er det glamorøse livet som forfatter!

For skoleelever og lærere er det naturligvis dette skoleåret som gjelder, 2013/14. Men for forfattere som meg, som ønsker å dra på turné med Den kulturelle skolesekken, så er vi faktisk nødt til å ligge litt mer enn et hestehode foran. For oss er det skoleåret 2014/15 som er viktig. Fylkene har ulike frister for når de skal ha inn tilbud på produksjoner. 1. september er det allerede noen som må ha fått inn opplegg. Så derfor må det planlegges. For min del har jeg hittil operert med to produksjoner, basert på hver av de to bøkene mine: Dødens skole (for mellomtrinnet) og Drømmejegeren (for ungdomsskolen). I mars kommer det en ny roman for ungdom. Hittil har den tittelen «De underjordiske», men det kan forandre seg. Likevel er jeg nødt til å tenke ut et opplegg basert på denne også.

Så tenkte jeg: Hvorfor bruke tittelen på boka som tittel på produksjonen. Det behøver jeg jo ikke. Jeg har bestemt meg for å være mer fantasifull. Opplegget basert på De underjordiske, som jeg tilbyr til fylkene, heter derfor …

Helten, heltinna, offeret, skurken og de fu**ings monstrene.

Ho ho. Den satt, tenker jeg. Det er en tittel som passer godt til stilen i boka, og dessuten tenker jeg å fokusere spesielt på persontegning i dette opplegget. Så derfor. Dessuten tilbyr jeg et skriveverksted på enten halve eller hele dager, og det kaller jeg Kanin med maskingevær. Hvorfor? Fordi da jeg var norsklærer og elevene ikke helt visste hva de skulle skrive videre, så pleide jeg å si: «Alt kan skje. Døra kan gå opp og der kan det stå en kanin med maskingevær.»

Og snart begynner årets turnéer. Det blir Troms og Nordland dette skoleåret. Jeg kan nesten ikke vente ..!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s