Forfatter på reise i Norge

Jeg vet ikke med deg, men jeg har i alle fall arbeidet hardt dette skoleåret. Turnéer for Den Kulturelle Skolesekken. Forfatterbesøk. Skrivekurs. Og likevel har jeg hatt tid til å skrive ny bok.

Ok, den nye boka tror jeg må få en egen post senere. Men turnéene, altså.

På de fleste skolene i Lier kommune (buskerudturnéen) ga de meg ei flaske deilig eplemost - Liereple.
På de fleste skolene i Lier kommune (buskerudturnéen) ga de meg ei flaske deilig eplemost – Liereple.

Oktober 2014

I oktober 2014 var jeg både i Buskerud og i Sør-Trøndelag på turné. Buskerudingene fikk høre om «Drømmejegeren – eller: Når du dør kommer du til Internett» og trønderne fikk oppleve totalopplevelsen jeg kaller Dødens skole. Med zombier, spøkelser og det hele. Forresten var det sinnsykt mange gode spøkelsesfortellinger i Sør-Trøndelag. Det kan jeg like.

November

Jeg var tilbake i Buskerud i november (litt oppstykket, det oppdraget der, ja). Derfra dro jeg direkte til Bodø for å være med på åpning av det nye biblioteket i byen. Det er en del av et nytt kulturhus som de kaller Stormen, og det var en annen type oppdrag enn jeg har vært vant til så langt. De ga meg mitt eget rom på biblioteket, og jeg kjørte fullt multimediashow med lyd og animasjoner. Det var opplegget jeg har laget til Skyggefødt, det som jeg kaller «Helten, heltinna, offeret, skurken og de fu**ings monstrene». Alle åttendeklassingene i Bodø ble fraktet til meg i stedet for at jeg dro rundt til skolene. Nice. Etter Bodø ble jeg i Nordland, for da var det klart for nordlandsturné.

Desember

Den begynte i slutten av november og varte til godt ut i desember. Da måtte jeg reise rundt igjen, men det var greit. Igjen var det Dødens skole det dreide seg om. Så tok jeg juleferie, finpusset det som skulle bli min nye bok, #alfahann, og dro ingen steder igjen før det var blitt 2015.

Februar

Hordalands nasjonalrett. I alle fall det de spiser hver torsdag - komle.
Hordalands nasjonalrett. I alle fall det de spiser hver torsdag – komle.

I januar var jeg hjemme og opplevde mørkeste tida på året i Nord-Norge. I februar dro jeg til Hordaland. Dette var min første turné på videregående skoler, og det var «Helten, heltinna …» det dreide seg om.

Mars

I mars var jeg tilbake i Buskerud. Det er fordi fylket deler opp turnéene i høst og vår. Men jeg fikk også startet en serie med skrivekurs rundt på skoler i Finnmark («Kanin med maskingevær – skriveverksted»).

April

Etter påske, i april, var jeg bestilt av Mo i Rana, akkurat som i 2014, og snakket med åttendeklassinger om «Helten, heltinna …». Deretter dro jeg for å gjøre ferdig skrivekursene i Finnmark.

Ok, greia her var at jeg besøkte denne klassen i 2011, også. Da gikk de på mellomtrinnet og nå var de ungdomsskoleelever. Det var litt artig!
Ok, greia her var at jeg besøkte denne klassen i 2011, også. Da gikk de på mellomtrinnet og nå var de ungdomsskoleelever. Det var litt artig!
Og tilbake i Mo i Rana måtte jeg selvfølgelig småprate litt med Emilie, nummer en blodfan i Mo
Og tilbake i Mo i Rana måtte jeg selvfølgelig småprate litt med Emilie, nummer en blodfan i Mo

Mai og enda litt

I mai var jeg i Saltdal kommune for å fortelle om Skyggefødt, altså «Helten, heltinna …». Puh! Ennå er jeg ikke ferdig, for i juli er jeg for tredje år på rad skrivelærer på Nordland fylkes skrive- og dramaleir, men så reiser jeg på ferie.

Coming soon to a place near you!
Coming soon to a place near you!

Jeg har stått på!

Det har med andre ord vært usedvanlig mange mil i leiebil, utallige ensomme hotellopphold, enormt mange lærerværelser fulle av folk som kikket opp når jeg kom inn og presenterte meg, og flere lastebillass av elever som har fått oppleve meg og bøkene mine. Og jeg har fått oppleve dem. For det hadde vært temmelig kjedelig hvis jeg ikke fikk noe ut av det selv. Men det gjør jeg.

Kanskje jeg kan skrive en egen post om det, også? Da kommer i alle fall denne bloggen til å livne til!

2 kommentarer om “Forfatter på reise i Norge”

  1. Komletorsdag, Noreng, komletorsdag. Dette ville ikke hordene ha likt. Jeg minnes med glede komle takeaway fra Spar, Kinsarvik torsdager etter jobb. Omtrent som torsketunge takeaway i Lofoten og på Senja?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s