Bestill meg!

ds_skistua_4

Ja, du kan bestille meg!

Å være forfatter på besøk er faktisk noe jeg er veldig glad i. Det er kanskje på grunn av at jeg er utdannet som lærer og har mange års erfaring fra hele grunnskolen.

Her er eksempler på det jeg har gjort og kan tenke meg å tilby:

Ekstra ekkelt forfatterbesøk

Dette er et opplegg som jeg over mange, mange skolebesøk har spisset og forbedret til slik det framstår nå: Et strømlinjeformet og engasjerende foredrag/samtale om boka Dødens skole og Sluket, om hvordan jeg ble forfatter, om hvordan en idé blir til bok, om dramatiske virkemidler og ikke minst om spøkelsene som finnes på alle norske skoler. Det blir ekkelt. Ekstra ekkelt. Tilbakemeldingene på dette opplegget er udelt positive. Passer for mellomtrinnet, selv om jeg har besøkt også enkelte fjerdeklasser med dette.

Drømmejegeren – eller: Når du dør kommer du til Internett

Opplegg for ungdomstrinnet. Handler om science fiction som sjanger, om dataspill, om framtidsteknologi, om å stille spørsmålet «hva hvis?». Så handler det overraskende nok litt om jernalderen også, om hvordan en forfatter arbeider når han researcher et tema. Ellers blir det snakk om dramatiske virkemidler, og naturligvis opplesning fra boka.

Helten, heltinna, offeret, skurken og de fu**ings monstrene

Opplegg for ungdomstrinnet/videregående med utgangspunkt i Skyggefødt (2014 Gyldendal). Det blir snakk om skrekkfilmsjangeren, om spenning i bøker, om å utvikle et spennende og interessant persongalleri. Det blir blod og hylende ungdommer som løper gjennom skogen med sinnsyke mordere etter seg. Lesing fra boka, selvfølgelig.

#denfølelsen

«Burde vært pensum i skolen» er noe jeg ofte hører om den Upris-nominerte ungdomsromanen #alfahann. Viktige temaer fra boka er hvordan vi framstiller oss selv i sosiale medier, hva det betyr å være populær, hvem som påvirker oss. Opplegget blir samtale med utgangspunkt i følelser. De som beskrives i litteraturen og de ordentlige. Dessuten en presentasjon av boka og karakterene i den. Passer for ungdomstrinn og videregående.

Skriveverksted «Kanin med maskingevær»

Her er det bare å avtale. Jeg ser for meg halve eller hele dager, og planen er å gå fra idé til i alle fall påbegynt tekst i løpet av tiden vi har til rådighet. Fokus kan f.eks. være novelle.

Annet?

Kom med ønsker og behov. Jeg er sinnsykt fleksibel.

Tilbakemeldinger

Sjekk skrytesida!

ds_skistua_1

Hva koster det?

Jeg tar alle oppdragene mine via Forfattersentrum, og bruker satsene deres i utgangspunktet. På ting som er kortere enn ei uke pleier jeg å legge til litt. Skriveverksted er etter min mening noe som krever mer, og min pris er litt høyere enn minstesatsen til Forfattersentrum. Men det kan vi snakke om. I tillegg kommer evt kjøring/reise og evt overnatting/måltider. Sånt som alltid må regnes med.

Den kulturelle skolesekken

Skoleåret 2016/17 er det flere fylker og byer som er interesserte, og avtaler inngås. Kanskje kommer jeg til en skole i nærheten?

Ta kontakt

Er det noe du lurer på så svarer jeg kjappest på epost. Ta gjerne kontakt. Jeg gleder meg til å komme på besøk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s